Teknoloji

2700 Yıl Önce Yapılan Düzinelerce Petroglif Bulundu

Batı İsveç’te çalışan araştırmacılar büyüleyici bir keşifte bulundular. bölgedeki bilim adamları yaklaşık 2700 yıl öncesine ait yaklaşık 40 petroglif buldum Petroglifler, kayalar üzerinde kazma, oyma vb. sistemler tarafından oluşturulan durumlar.

Araştırmacılardan biri olan Martin Östholm, WordsSideKick.com’a petrogliflerin daha önce bir adanın modülü olan granit bir kayanın yüzünde oluşturulduğunu söyledi. Östholm, bunun da insanların biçimler oluşturmasının bir yolu olduğunu savunuyor. botveya buz üzerine inşa edilmiş bir platformunuzÜstünde kalmak zorunda kalabileceğini de sözlerine ekledi.

İnsanlar, gemiler ve hayvanlar petrogliflerde tasvir edilmiştir.

Binlerce yıllık olduğu bildirilen petroglifler; gemiler, insanlar ve hayvanlar Şeyleri tasvir ediyor. Ayrıca at oldukları iddia edilen dört ayaklı canlılara da rastlanmaktadır. Formların en büyüğü, 4 metre bir gemiyi tasvir eden uzun petroglif. Arkeologlar normalde bu formların çoğunun boyutlarının ortada 30 ila 40 cm arasında değiştiğinden bahseder.

Araştırmalarının devam ettiğini söyleyen Östholm, insanların petroglifleri granit kaya yüzüne sert taşları vurmak için yarattığını belirtiyor. Bu durumda, alttaki beyaz tabakanın açığa çıktığını ve karadan veya geçen gemilerden görülebileceğini ekliyor.

Petrogliflerin neden yapıldığı tam olarak bilinmiyor; Ancak bazı araştırmacılara göre insan mülklerini işaretlemek Onun için bu tür şeyler yapmış olabilirler. Öte yandan, diğer bilim adamları hikaye anlatımıgibi hedefler için petrogliflerin yaratılmış olabileceğini düşünüyor.

Keşif, daha önce bu tür bulgulara ulaşılan İsveç’ten kaynaklanıyor. Bohuslän’da gerçekleştirillen. Petroglif arayan araştırmacılar, yosun kaplı bir kayayla karşılaştıklarında insan yapımı gibi görünen bazı çizgilerle karşılaştılar. Yosun kaldırıldığında, keşfedilen petroglifler bulundu. Kaya çok dik olduğundan, araştırmacılar oymalara erişmek için bir platform üzerinde durmak zorunda kaldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu